Rotterdam

Ervaren in organiseren.

Kraamfeest organiseren

  

Kraamfeest

Laatst zat ik met een vriendinnetje te appen. Ze heeft net haar kindje gekregen, een meisje en was bezig om al het kraambezoek af te stemmen en in te plannen. Omdat nu alle zondagen op gingen aan alle bezoekjes, leek het haar wel leuk om een kraamfeest te geven. Leuk, reageerde ik, ik heb nog wel allerlei spulletjes liggen om het leuk aan te kleden. Haar reactie was lauw, we houden het bij een roze taart en misschien een slingertje.

Even was ik teleurgesteld. Maar goed, het is hun beslissing. Toch vind ik het jammer. Als je dan de moeite neemt om een kraamfeest te geven, of een babyshower, doe het dan goed. Je neemt toch de moeite om een kaartje te ontwerpen en te sturen en mensen uit te nodigen.

Een paar tips voor een geslaagd kraamfeest:

  • Maak het niet te lang, je baby kan anders alle prikkels niet verwerken.
  • Een leuke aankleding zet meteen de sfeer neer. Je kunt zelfs in thema werken, roze standaard voor een meisje en blauw voor een jongetje. Maar ook andere kleuren kun je prima gebruiken, zonnig geel in de zomer, dieprood in de herfst, goud en wit voor wanneer je maar wilt. Maar hierbinnen kun je natuurlijk helemaal losgaan; roze flamingo-accessoires zijn in de zomer zo te krijgen. Opblaasbare drinkhouders, servetjes, lampionnen, ballonnen, tafelkleed…
  • Ga je een kraamfeest organiseren, zet de datum dan meteen op het geboortekaartje. Dit scheelt je aanloop van “vage” visite en het scheelt dubbele uitnodigingen (en kosten).
  • Bedenk ook iets voor de grotere kinderen of vraag aan ouders om iets mee te nemen. Is het je tweede dan is er vast al speelgoed in huis, is het de eerste, vraag dan om speelgoed mee te nemen. Heb je een grotere tuin, dan is een springkussen altijd een succes. Een klein springkussen huur je al vanaf € 60,-.
  • Stel een budget vast. Hier een klein dingetje, en ooh kijk eens wat schattig en hoe vind je dit!? je zit nog vol hormonen en alles is leuk, lief en schattig maar het tikt wel aan.
  • Houd je het thuis of ga je naar een zaaltje? Let op je budget. Een zondagmiddag is een prima dag voor een kraamfeest en dan kun je ook in een hotel terecht. Regel thuis nog voldoende schoonmaakhulp voor na afloop!
  • Zorg voor een gastenboek, daar kunnen de gasten een leuke boodschap voor je kindje inschrijven. Erg leuk om later nog eens te lezen als ze een jaar of 10 zijn.
  • Laat je kindje niet van gast naar gast gaan, dan ben je nog drie dagen bezig om het weer in ritme te krijgen (en dat had je nou net gevonden..)
  • Als de middag niet te lang duurt, kun je prima volstaan met hapjes of een zoete hoek. Vraag vriendinnen, buren en ouders om een taart te bakken en mee te nemen. Scheelt heel veel werk. Een paar potten met snoepjes in kleur en thema en je hebt een leuk feestje.
  • En zie je dit allemaal niet zitten? Huur dan Event Plan It in en ik regel met alle liefde van de wereld jouw kraamfeest.

De foto’s zijn van het kraamfeest van een meisje. Veel roze ballonnen, een witte hoes over de statafels met een roze strik, iedereen had wat meegenomen in het roze en de vlinders waren door oma gemaakt. De aandacht en details maakten dit feest af.

  

Daarom was ik een beetje teleurgesteld over een roze taart en misschien een slingertje. Met iets meer moeite, maak je er zoveel meer van. Maar tja, daarom ben ik event planner geworden en is het voor mij een kleine moeite en groot plezier

Een kraamfeest organiseer je na de geboorte. Een babyshower organiseer je een week of 8 voor de geboorte! Meestal is dit ook in kleinere kring.

Heb jij een kleintje gekregen en wil je graag de organisatie van het kraamfeest uit handen geven? dan verzorg ik dat graag voor je. Neem contact op via info@eventplanit.nl of stuur me een berichtje per whatsapp 0618845730.


Blog

Met enige regelmaat zal ik bijhouden waar ik zo onder andere mee bezig ben. Klik op het blauwe gedeelte lees meer en je komt bij de tekst.