Rotterdam

Ervaren in organiseren.

Boekpresentatie Amazing Rotterdam

Jan Abrahim Vos en Amazing Rotterdam

Een paar jaar geleden ontmoette ik Jan Abrahim Vos bij een evenement. We raakten aan de praat en hebben kaartjes gewisseld. Hij heeft me een paar keer benaderd om mee te denken over een presentatie. Inmiddels is hij zo ver dat hij een boek heeft gemaakt met foto's van Rotterdam. Jan Abrahim is een veelzijdig man en uit zich in divers kunstvormen. Een daarvan is fotografie. 

Hij vroeg mij om mee te denken over de presentatie van zijn boek 'Amazing Rotterdam'. We hebben eerst uitgebreid gesproken over waarom hij het wil presenteren, wat het gevoel kan zijn dat de gasten mee naar huis nemen en wat het achterliggende doel is van de presentatie. Als je zoiets voor het eerst doet met een, voor hem nieuwe kunstvorm, is dat best wel spannend.

Daarna is het zoeken naar een geschikte locatie met bijbehorend kostenplaatje. Veel locaties zijn geschikt maar hebben een prijskaartje omdat ze speciaal open moeten. Daarom zijn we gaan brainstormen wat een leuke locatie is. Het moet voor Jan Abrahim goed voelen en de prijs moet kloppen. Het lijkt er op dat hij/we nu een locatie hebben gevonden. Dan komt het volgende beslismoment; wanneer. Er zijn veel drukke dagen in de maanden mei en juni die af zouden kunnen vallen. Daarbij moet Jan Abrahim goed blijven denken aan zijn doel; waarom presenteert hij het boek en publique? wil hij het aan zijn vrienden presenteren of komen er ook zakelijke klanten? dat is best een ander moment dat je dan kiest. Kies je voor de meer zakelijke donderdagavond of kies je voor de gezelligere zaterdagmiddag? de locatie moet dan ook kunnen en willen, de presentator kan zij en de videograaf? Kortom alle puzzelstukjes horen in elkaar te vallen, pas dan heb je een geschikt moment. En ook niet te kort van tevoren want dan wordt het lastig met publiciteit. 

Het is een leuk proces om mee te maken. Om de beslismomenten te zien, te zorgen dat alles aan de achterkant al klaar staat om dan de uitnodiging in één keer de wereld in te brengen. Om een beetje te sturen maar vooral om goed mee te denken en te helpen. Daar word ik blij van ;-) 

Wordt vervolgd...

Blog

Met enige regelmaat zal ik bijhouden waar ik zo onder andere mee bezig ben. Klik op het blauwe gedeelte lees meer en je komt bij de tekst.