Rotterdam

Ervaren in organiseren.

Jubileumfeest


     

We'r gonna have a party

Zes jaar geleden bezocht ik een bijeenkomst van zzp'ers. Het was aan de overkant van mijn straat, ik was wel nieuwsgierig en net bezig om mijn eigen bedrijf verder uit te werken. Het was een bijeenkomst met heel veel mensen, we zaten in de grote aula van de school. Ik zag wat bekende gezichten, heel veel onbekende mensen en het had een goede vibe. Nooit gedacht dat die bijeenkomst mijn leven zou veranderen! 

Het was een van de eerste bijeenkomsten van ZZPRO. Een initiatief van de KvK en de toenmalige deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en had als werktitel 'zzp' er in beeld'. Ergens die avond hoorde ik mezelf zeggen dat ik het wel leuk vond om de kick off te organiseren. Huh was ik dat? ja, en het was voor mij de kick off van een ander leven. Zo stond ik begin januari voor 250 man hapjes klaar te maken in mijn eigen keuken, samen met mensen die ik nog niet kende. Was erg leuk om te doen. 

Ik ben er bijna vanaf het eerste uur bij betrokken. Alleen de eerste gesprekken was ik niet bij; met de Kvk en deelgemeente. Uiteraard met zo'n betrokkenheid kom je ook in het bestuur. Ik heb nog nooit zoveel vergaderd als met ZZPRO. Ach, wàt was het een eind fietsen met mijn echt jonge zoontje (toen nog geen 1) op de fiets, in de sneeuw, om bij de notaris te tekenen. Dat was een dieptepunt. Was dat het enige dieptepunt? nee, er zijn er nog een paar geweest. Intern, met het bestuur. Dat was heftig en heel leerzaam.

Verder is het vooral superleuk om te doen! Wat heb ik veel geleerd. Inzetten van social media, maken van nieuwsbrieven in mailchimp, motiveren van mensen, organiseren van heel erg veel evenementen (gemiddeld 25 events per jaar alleen al voor ZZPRO), vergaderen, groepsdynamiek, m'n eigen tijd plannen en prioriteren. Ik heb gelachen, gehuild, ik ben trots geweest, ik heb me vertwijfeld afgevraagd of ik het wel goed doe, leren drinken, feestjes gevierd, nieuwe vrienden gemaakt, een nieuw werk-leven begonnen, nieuw ritme, veel discipline behouden, ik sta nu makkelijk voor een groep. En ik kijk deze week terug op vijf jaar officieel ZZPRO. Met een grote glimlach, tikkeltje weemoed dat die tijd zo snel gaat. Want dat kleine 1-jarige ventje voorop de fiets, is nu een grote kleuter die volgend jaar al weer naar groep 3 gaat. En zo is het ook met ZZPRO. Van een idee, dat ergens ontspruit in iemand z'n hoofd, is het nu een stevige Stichting. Met een bestuur, dat aan tafel zit bij de wethouder van de gemeente Rotterdam. En een stabiele basis met leden heeft en gezien en gehoord wordt in het Rotterdamse. Een bestuur waar ik nog steeds deel van uit maak. 

23 Maart ga ik lekker feesten. Omdat ik het leuk vind en omdat ik er hard voor gewerkt heb. Op naar de volgende groei en stappen. 

Mirjam
Blog

Met enige regelmaat zal ik bijhouden waar ik zo onder andere mee bezig ben. Klik op het blauwe gedeelte lees meer en je komt bij de tekst.